1/2 puszki pomidorów
1 łyżka skrobi kukurydzianej
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki przyprawy włoskiej
1/4 łyżeczki papryki
1 szklanka marchewki pokrojonej na cienkie plasterki
1/2 szklanki cebuli
2 ząbki czosnku
25 dag mięsa mielonego
1 średnia zielona papryka
1 łyżka oleju
1/2 kg wątróbek z kurczaka
25 dag spaghetti, ugotowanego i odsączonego
Przygotowanie:
W woku podsmażyć marchew, dodać cebulę i czosnek, smażyć przez 1 min. Dodać paprykę i smażyć 1 do 3 min. Zdjąć z woka. Na świeżym oleju usmażyć wątróbki. Dodać sos i wymieszać, dodać warzywa i wymieszać wszystkie składniki razem. Gotować mieszając przez 1 min. Podawać na spaghetti.