Krewetki kokosowe

20 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg krewetek (obranych i wyczyszczonych)
1 szklanka mąki
1 jajko
1 filiżanka tartej bułki
1/2 szklanki wiórek kokosowych
olej kokosowy do smażenia
2 łyżki słodkiego sosu chili
1 łyżka moreli z puszki

Przygotowanie:

Obtoczyć krewetki w mące, jajku, bułce i wiórkach. Obsmażyć krewetki na oleju na złoty kolor, ok. 2 min. Sos: Wymieszać sos chili z morelami.
Coconut Shrimp Circular 500a



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....