Wieprzowina słodko-kwaśna z bambusem

19 marca 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Takie domowe improwizacje na temat kuchni orientalnej.

Czas : 30 minut

Składniki :

15 dag schabu bez kości

½ szklanki bambusa ( pokrojonego w słupki w zalewie Tao-Tao )

2 łyżeczki sosu ,, Sambal oelek „

sos śliwkowy do smaku

1 łyżeczka sosu sojowego

1 łyżka oleju

1 łyżka klarowanego masła

½ łyżeczki kurkumy

½ łyżeczki curry

Fix słodko-kwaśny Knorra do smaku

½ szklanki wody

makaron ryżowy z tapioką

Schab pokroić w słupki i natrzeć sosem sojowym i curry .Na patelni rozgrzać olej i masło. Smażyć schab na rumiano .Dorzucić bambus .Podlać woda i dusić 20 minut ( woda ma odparować . Doprawić kurkumą ( dla koloru ) , fixem słodko-kwaśnym , sosem śliwkowym , sosem Sambal oelek .

W czasie duszenia mięsa makaron ( 2 porcje ) zalać wrząca-osoloną wodą i zostawić pod przykryciem na 10 minut. Odcedzić .

file1269018603



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...