Francuska zupa cebulowa

19 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 cebul (ok. 400 g)
1 łyżka mąki
60 g masła
4 łyżki śmietanki
100 g tartego sera
6 dużych grzanek z białego chleba
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cebule pokrajać drobno i przesmażyć an maśle na ciemnozłoty kolor, oprószyć mąką, wymieszać, chwilę podrumienić, po czym dodać sól, pieprz i ok 1/2 l wody. Gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Dodać śmietankę, rozlać na porcje, na wierzchu położyć jedną lub dwie francuskie grzanki. Opcjonalnie można zasypać tartym serem i wstawić do bardzo gorącego piekarnika na 10-15 min.
pa0709_french_onion_soup_2_lg1a



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...