Wątróbka grillowana z jabłkiem

6 lipca 2014, dodał: NaWidelcu
Artykuł zewnętrzny
  • wątróbka drobiowa 500 gram
  • listek bazyli 3 szt
  • mleko 3 łyżki
  • jabłko 2 małe
  • sól
  • pieprz

Krok 1

original

Wątróbkę myjemy, odkrawamy niepotrzebne części, wkładamy do pojemnika, przyprawiamy, zalewamy mlekiem, dodajemy porwaną bazylię, mieszamy i odkładamy na noc do lodówki.

Krok 2

Jabłko obieramy i kroimy w kostkę.

Krok 3

Do folii aluminiowej nakładamy wątróbkę odsączoną z mleka oraz jabłko. Tworzymy kilka takich zawiniątek (ok. 4).

Krok 4

Grillujemy aż będą miękkie, ale nie surowe. Żeby przyspieszyć można odlać soki, które powstają w trakcie.

Krok 5

Podajemy wymieszaną z jabłkiem wątróbkę np. z ziemniakami.

file1404686584