Bakłażan faszerowany z grilla

6 lipca 2014, dodał: NaWidelcu
Artykuł zewnętrzny
  • bakłażan 1 szt
  • ser żółty 1 plaster
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • por 100 gram
  • pierś z kurczaka 100 gram
  • przyprawy do grilla
  • sos czosnkowy 3 łyżki

Krok 1

original

Bakłażan myjemy, przekrawamy na pół, wydrążamy środek, grillujemy z obu stron.

Krok 2

original

Pierś z kurczaka kroimy w cieniutkie plastry, nacieramy przyprawami, grillujemy.

Krok 3

original

Bakłażan wykładamy serem i grillujemy aż do jego rozpuszczenia.

Krok 4

original

W tym czasie kroimy warzywa ( w tym pokrojony środek bakłażana) i grillujemy posypane przyprawą.

Krok 5

Do bakłażana wkładamy warzywa wymieszane z mięsem, polewamy sosem czosnkowym i dekorujemy papryką.

file1404686483



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Pomysł na prezent dla dziecka
Ja swoim dzieciom jak byli mali to kupowałam wszelkiego rodzaju puzzle, klocki, układanki, tablice...
Związek z niższym chłopakiem
Mój mąż jest mojego wzrostu a nawet może z cm niższy. Powiem szczerze,...
kolor ubrań
W nadchodzącym sezonie w modzie damskiej, modne kolory wiosna-lato 2024 takie, jak: elegancka biel,...
Coraz częstsze bóle nóg
Najczęściej stanowią także pierwszy objaw problemów z układem krążenia. Obrzęki nóg pojawiają się najczęściej...