Faszerowane warzywa

10 czerwca 2014,
dodał: adg887
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

po 3 papryki, pomidory, bakłażany

1/2 szkl ryżu

1 cebula

1/2 szkl pokrojonej szynki

kilka pieczarek

2/3 szkl zielonego groszku z puszki

żółty ser

oliwa, sól, pieprz, rozmaryn

Przygotowanie:

Warzywa oczyścić,usunąć środki. Ryż ugotować na półtwardo. Cebulę posiekać,podsmażyć na oliwie, dodać zielony groszek, szynkę pokrojoną w drobna kostkę, posiekane pieczarki, dusimy kilka minut. Doprawić solą, pieprzem, rozmarynem. Lekko studzimy i łączymy z tartym serem, ryżem. Napełniamy połówki warzyw. Owijamy folią, pieczemy na grillu. Doskonały dodatek do mięs lub spełni rolę przystawki.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...