Ciasteczka budyniowo-wiśniowe

12 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny
  • 140 g herbatników
  • 1 budyń waniliowy
  • 0,5 l mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 100g i 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżki wiśni kandyzowanych
  1. herbatniki rozgniatamy bardzo drobno,
  2. 100 g masła rozpuszczamy podgrzewając, wlewamy do herbatników,
  3. mieszamy i powstałe ciasto rozkładamy w nasmarowanych foremkach wyklejając boki i spód,
  4. pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160 stopni celcjusza przez 15 min,
  5. budyń gotujemy z mlekiem cukrem i resztą masła (według przepisu na opakowaniu),
  6. wiśnie mieszamy z budyniem, powstałą masą wypełniamy ciasteczka,
  7. odstawiamy do zastygnięcia.

file1268395183