Ryż z jabłkiem i  śmietaną

6 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

3 jabłka
1 łyżeczka cukru
1 torebka ryżu
śmietana gęsta
cukier do śmietany

Ryż ugotować w osolonej wodzie, odsączyć. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, uprażyć na odrobinie wody przez kilka minut. Posłodzić jeżeli jabłko nie jest słodkie. Śmietanę wymieszać z cukrem i odrobiną cukru waniliowego. Włożyć porcję ryżu na talerz, polać śmietaną z cukrem, obok położyć prażone jabłko. Można posypać odrobiną cynamonu.

file1267885923



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...