Kasza z warzywami i pieczarkami

Avatar photo
5 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 200 g kaszy jęczmiennej,
  • 40 dag pieczarek,
  • 1 średnia cebula,
  • 3 niewielkie marchewki,
  • puszka białej fasoli (drobnej),risotto_mushroom1
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1 łyżka margaryny,
  • pieprz, sól

Przygotowanie:

Pieczarki kroimy w paski i dusimy na margarynie, w międzyczasie gotujemy kaszę w lekko osolonej wodzie. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy marchew pokrojoną w kostkę, po chwili dorzucamy drobno pokrojoną cebulę. Wszystko solimy i dusimy. Pod koniec dodajemy fasolę, przyprawiamy pieprzem i dusimy około 5 min. Pieczarki mieszamy z kaszą i warzywami i podgrzewamy przez chwilę.

nadesłała: Marta



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...