Pierś kurczaka z egzotyczną nutą
1 podwójny filet z piersi kurczaka
1 banan
1 jajo
ketchup
curry
1 czubata łyżka wiórków kokosowych
3 czubate łyżki tartej bułki
sól
pieprz
olej
Mięso rozbić tłuczkiem (najlepiej przez folię). Każdy filet przekroić w poprzek na pół, tak ze w sumie mamy 4 kotlety.
Banana obrać ze skórki, przekroić w poprzek na pół a następnie każdy kawałek wzdłuż na pół (w sumie na 4 części). Każdy kawałek posypać obficie lub obtoczyć w curry.
Każdy kotlet posmarować z jednej strony ketchupem. Na każdym położyć po jednym kawałku banana. Zwinąć i spiąć wykałaczkami. Przyprawić solą i pieprzem.
Jajko roztrzepać. Wiórki wymieszać z tartą bułką. Każdy kotlet obtoczyć w jajku a następnie w bułce z wiórkami. Smażyć na oleju ze wszystkich stron.
Podawać z puree ziemniaczanym, ziemniakami lub ryżem ugotowanym na sypko. Przed podaniem usunąć wykałaczki.