Jesienny kurczak z podgrzybkami i warzywami

6 października 2013,
dodał: [email protected]
Artykuł zewnętrzny

4 nóżki z kurczaka

2 skrzydełka

1 cebula biała

1 cebula czerwona

2 ząbki czosnku

sól, pieprz

4 łyżki olej rzepakowy

1 łyżeczka majeranku

10 dkg podgrzybków

1 papryczka chili

12 pomidorków koktajlowych zółtych i czerwonych

5 gałązek koperku

1 łyżka masła

 

Elementy z kurczaka myję, osuszam i wkładam do garnka. Dodaje pokrojoną w piórka cebulę białą, majeranek, sól, pieprz, sprasowany czosnek, olej rzepakowy.Mięso obtaczam marynatą. Odstawiam na dobę do lodówki. Grzyby myję, i podsmażam na patelni na maśle. Doprawiam solą, pieprzem. Do naczynia żaroodpornego wkładam cząstki kurczaka, i wstawiam do piekarnika temp 180 stopni około godzinę. Pod koniec pieczenia dodaję pomidorki koktajlowe, papryczkę chili, podgrzybki, cebule czerwoną pokrojoną.Wstawiam jeszcze na kolejne 15 minut. Podaję z koperkiem.

file1381083305



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...