Zupa grzybowa z ziołami

3 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

50dag.świezych grzybów

1 por

2 szalotki

900ml.bulionu mięsnego

100g.kwaśnej śmietany

gałka muszkatalowa

2 łyżki masla

2 łyżki mąki

łyżka soku z cytryny

zioła

sól

pieprz

Przygotowanie:

Grzyby oczyścić i pokroić.Szalotki posiekać i podsmażyć na maśle.Por pokroić w talarki i dodać do szalotek.Dusić 5 minut.Dodać pokrojone grzyby i podgrzewać 5 minut mieszając.Podduszone grzyby oprószyć mąką i podsmażyć.Skropić sokiem z cytryny,,zalać bulionem,doprawić solą ,pieprzem,gałką muszkatałową  i wymieszać.Gotować na małym ogniu 15 minut.Następnie połączyć ze śmietaną.Gotową zupę posypać ziołami..Podawać z grzankami serowymi.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺