Tofu z warzywami z patelni

2 marca 2010, dodał: chupi
Artykuł zewnętrzny
  • jedna główka kapusty pak choi ( chińska )
  • jedna mała zielona cukinia
  • kawałek papryki czerwonej
  • ser sojowy tofu kostka ( ok.250 gram )
  • garść pestek słonecznika łuskanego
  • sos sojowy o obniżonej zawartości tłuszczu
  • oliwa z oliwek extra virgin
To potrawa idealna dla osób chcących zrzucić trochę zbędnych kilogramów.Nie trzeba się głodzić , ważne jest dobranie odpowiednich składników tak , abyśmy mieli dostarczone wszystkie wartości odżywcze w  ciągu dnia:) Myjemy warzywa , osuszamy i kroimy w cienkie plasterki.Tofu kroimy w kostkę.W woku rozgrzewamy oliwę z oliwek , wrzucamy warzywa i podsmażamy do momentu aż warzywa odrobinę zmiękną.Następnie dodajemy tofu i słonecznik , dokładnie mieszamy i  dosmażamy dalej zmniejszając ogień.Na końcu dodajemy sos sojowy.Smacznego

file1267525165