Tofu z warzywami z patelni
Artykuł zewnętrzny
- jedna główka kapusty pak choi ( chińska )
- jedna mała zielona cukinia
- kawałek papryki czerwonej
- ser sojowy tofu kostka ( ok.250 gram )
- garść pestek słonecznika łuskanego
- sos sojowy o obniżonej zawartości tłuszczu
- oliwa z oliwek extra virgin
To potrawa idealna dla osób chcących zrzucić trochę zbędnych kilogramów.Nie trzeba się głodzić , ważne jest dobranie odpowiednich składników tak , abyśmy mieli dostarczone wszystkie wartości odżywcze w ciągu dnia:) Myjemy warzywa , osuszamy i kroimy w cienkie plasterki.Tofu kroimy w kostkę.W woku rozgrzewamy oliwę z oliwek , wrzucamy warzywa i podsmażamy do momentu aż warzywa odrobinę zmiękną.Następnie dodajemy tofu i słonecznik , dokładnie mieszamy i dosmażamy dalej zmniejszając ogień.Na końcu dodajemy sos sojowy.Smacznego