Moje Chilli Con Carne

2 marca 2010, dodał: chupi
Artykuł zewnętrzny
  • mięso wołowe mielone ( 400 gram )
  • puszka pomidorów krojonych bez skórki
  • puszka fasoli czerwonej
  • ryż dwa woreczki
  • ser żółty tarty ( np.Gouda )
  • ząbek czosnku
  • pół cebuli białej
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do chilli con carne
  • dodatek – kilka chipsów nachos
  • około 125 ml wody
W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek,na początku podsmażamy posiekaną drobno cebulę oraz czosnek.Po chwili dodajemy mięso oraz sól i pieprz.Po około 5 minutach zmniejszamy gaz i do mięsa dodajemy pomidory z puszki oraz fasolę.Mieszamy dokładnie , po 2 minutach dodajemy wodę oraz mieszankę przypraw do chilli con carne.Wszystko dokładnie mieszamy i całość dusimy na małym ogniu około 10 minut.W międzyczasie gotujemy ryż w osolonej wodzie.Ryż wykładamy do głebokich talerzy , dodajemy nasz sos mięsny posypujemy serem i dajemy do mikrofalówki na minutkę.Jako dodatek polecam Nachos.Smacznego

file1267521856



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz