Koreczki

24 lutego 2010, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Chyba na każdej imprezie domowej można spotkać koreczki.

Na ostatkach byliśmy u znajomych, którzy wrócili z Irlandii i zamiast małych koreczków (jakie sie u nas spotyka) zobaczyłam duże koreczki- w smaku były wyśmienite i bardzo sycące. Oczywiście przepis zdobyłam i chetnie się nim podzielę.

Składniki:

* chleb tostowy

* pierść z kurczaka (przyprawiamy przyprawą kebabu lub gyrosa)

* 4-5 pomidorów

* 20- 30 plastrów boczku

* ogórek

* sałata

*majonez, jogurt

*sół, pieprz, czosnek, bazylia, zioła prowansaldzkie

Sposób przyrządzenia

chleb tostowy kroimy na pół (w trójkąty) i podpiekamy w tostrze, pierść z kurczaka kroimy w paski i smażymy na patelni.Bekon kładziemy na patelni i również smażymy. W plasterki kroimi ogórka i pomidora oraz obrywamy liście sałaty.

SOS – 5 łyzek majonezu, 5 łyzek jogurtu naturalnego mieszamy, dodajemy sól, pieprzi czosnek do smaku (wg. uznania) oraz szczyptę bazyli i ziół wszystko mieszamy.

KORECZKI

* chleb

* sos

* piersi z kurczaka

* plater ogórka

* sałata

* chleb

* sos

* platerek pomidora

* bekon

* sos

* chleb tostowy

Wbijamy wykałaczki (ale nalezy zaopatrzyć się w długie patyczki do szaszłyków i zrobić odpowiednią długość).

Układamy ładnie na talerzyku i … degustujemy się.

Smacznego

Joanna Sz.

file1267021109