Przystawka z grillowanych bakłażanów

10 czerwca 2013, dodał: Gellafrutta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 3 ząbki czosnku
  • Ostra papryczka
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

  1. Bakłażana pokroić w cieniutkie plastry i upiec na grillu tradycyjnym lub na patelni grillowej – polecam ten sposób.
  2. Przygotować oliwę smakową: czosnek i papryczkę pokroić w małe kawałki i zalać oliwą i odstawić.
  3. Ułożyć warstwę zimnych plastrów bakłażana i zalać oliwą, następnie ułożyć kolejną warstwę bakłażana i znowu zalać oliwą.
  4. Podawać zimne.

file1370896950



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz