Grillowane banany z mieszanką korzenną podane z lodami i sosem czekoladowym
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
banany
korzenna przyprawa (mieszanka) do deserów
lody śmietankowe
mleczna czekolada
mleko
(brandy)
Przygotowanie:
Banany w skórce kładziemy na grillu w momencie, gdy zaczyna dogasać. Po ok. 15 minutach, w zależności od nagrzania grilla, przekładamy na drugą stronę. Banany powinny zrobić się czarne i miękkie.
Kładziemy na talerzu, rozkrawamy wzdłuż i obieramy. Posypujemy mieszanką korzenną do deserów, np. kardamon, cynamon, brązowy cukier. Podajemy z kulką lodów śmietankowych i dekorujemy sosem czekoladowym.
Sos czekoladowy: mleczną czekoladę rozpuszczamy w miseczce w kąpieli wodnej, dodajemy odrobinę mleka, można dodać odrobinę brandy
Pyszności!