Potrawka a’la leczo

14 kwietnia 2013, dodał: ilonar2301
Artykuł zewnętrzny

1 cukinia
2 papryki
2 cebule
1 opakowanie parówek
2 duże pomidory
koncentrat pomidorowy
keczup pikantny
ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, liść laurowy
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
olej
około 400 ml wody

Cebulę kroimy w kosteczkę. Parówki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulkę, a następnie parówki. Po usmażeniu przekładamy do garnka z wodą i z przyprawami. Dodajemy pokrojone w kosteczkę, wcześniej obrane pomidory. Dusimy około 5 minut. Następnie na patelni podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Dodajemy do składników w w garnku i całość dusimy do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz keczup. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

file1365952874



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...