Penne ze szpinakiem i łososiem

13 kwietnia 2013,
dodał: wioleciunia
Artykuł zewnętrzny

Niezwykle łatwe i szybkie wykonanie, które przekona największych kuchennych leniuchów!

Składniki:
– 200g makaronu penne
– 300g mrożonego szpinaku
– 150g wędzonego łososia
– 3 łyżki jogurtu naturalnego
– ząbek czosnku
– 2 łyżki oleju
– pieprz, sól.

Przygotowanie:
– Gotujemy makaron! ;)
– Na patelnie wlewamy 2 duże łyżki oleju i wrzucamy rozdrobniony szpinak. Dusimy przez około 15 min do momentu całkowitego rozmrożenie.
– Następnie dodajemy starte drobniutko ząbki czosnku, sól, pieprz. Całość pozostawiamy na wolnym ogniu przez około 10 min.
– Dodajemy ugotowany makaron i mieszamy
ze szpinakiem
– Wlewamy 3 łyżki jogurtu naturalnego w celu nadania kremowej konsystencji
– Na końcu gość honorowy: wędzony łosoś. Wrzucamy drobno posiekane kawałki i wszystko razem mieszamy.

Ta dam! Danie gotowe!

file1365879777



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....