Włoska pomidorówka z fasolą

9 kwietnia 2013, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: puszka czerwonej fasoli, 2 ćwiartki z kurczaka, 2 puszki pomidorów bez skóry, cebula, 2 ząbki czosnku, tymianek, sól, pieprz, 20dag makaronu (u mnie świderki), 2 marchewki.

 

Mięso zalać wodą, zagotować. Dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę marchewki. Pomidory zmiksować wraz z zalewą przy pomocy blendera. Cebulę i czosnek, posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Wraz z pomidorami dodać do zupy. Fasolę odsączyć, opłukać i dodać do wywaru. Gotować ok. 30min na małym ogniu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Wyjąć mięso. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, odsączyć, dodać do zupy. Nalewać porcje na talerze, wierzch posypać świeżo posiekaną natką pietruszki lub odrobiną startego sera.

file1365517340



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.