Ćwiartka z kurczaka

18 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 4 ćwiartki z kurczaka
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • wedeta
  • pieprz
  • ostra papryka
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • pieczarki 30 dag

Ćwiartki z kurczaka myjemy, osączamy z wody. Nacieramy czosnkiem, posypujemy wegetą, solą i pieprzem i odstawiamy na 1 godzinę. Następnie obsmażamy na oleju na złoty kolor z 2 stron i przekładamy do garnka wlewamy 2 szklanki wody i dodajemy podsmażoną cebulę i pieczarki na tym samym tłuszczu co smażył się kurczak. Dodajemy marchew i przyprawy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości (około ½ godziny) Podawać z ziemniakami.

file1266521136



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...