Zupa z makaronem jajecznym

3 kwietnia 2013, dodał: glammadame1990
Artykuł zewnętrzny

 składniki:

Składniki:
2 średnie cebule
4-5 sporych ząbków czosnku (jeśli lubimy bardzo czosnkowo, to można nawet całą główkę czosnku)
masło lub oliwa z oliwek do podsmażenia cebuli i czosnku
(w wersji dietetycznej można „podsmażyć”, a właściwie poddusić na wodzie;))
1 litr bulionu (tj. wywar mięsny / warzywny, rosół lub bulion z kostki)
500 g szpinaku mrożonego (można także świeży)
sól, czarny pieprz i sos sojowy do smaku

2 średnie cebule
4-5 sporych ząbków czosnku
masło lub oliwa z oliwek do podsmażenia cebuli i czosnku
1 litr bulionu (tj. wywar mięsny / warzywny, rosół lub bulion z kostki)
500 g szpinaku mrożonego (można także świeży)
sól,
czarny pieprz
sos sojowy do smaku
śmietana

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w drobną kostkę. Obieramy czosnek.

W garnku rozgrzewamy masło, oliwę i gdy jest już gorące/-a dodajemy pokrojoną cebulę jak i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Dokładnie mieszamy i smażymy przez 3-4 minuty, aż do miękkości cebuli.

Cebulę i czosnek zalewamy bulionem, zagotowujemy, a kiedy wywar zaczyna być już ciepły, dodajemy szpinak.

Gotujemy całość na małym ogniu pod przykryciem przez około 15-20 minut.

Po tym czasie zmiksować na gładką aksamitną zupę. Zabielić śmietaną (najlepiej kremówką) lub mlekiem i dodać ugotowany wcześniej makaron.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...