Makaron z masłem i jagodami

27 marca 2013, dodał: marika1503
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 30 dag makaronu świderki
  • 80 dag jagód
  • 4 łyżki masła
  • 3-5 łyżek cukru
  • Listki mięty lub melisy

 

PRZYGOTOWANIE:

Makaron ugotować na półtwardo, odcedzić, przelać letnią wodą. Jagody przebrać, umyć. Rozpuścić masło, wsypać jagody i cukier. Dusić 8-10 minut. Do jagód dodać makaron, wymieszać, mocno zagrzać. Podawać ciepły udekorowany listkami mięty lub melisy.

file1364379987



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...