Łazanki z pieczarkami i kapustą
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
pół główki białej kapusty
250g makaronu łazanki
2 cebule
250g pieczarek
100g kiełbasy
80g boczku
4 łyżki oliwy lub oleju
sól, pieprz, vegeta
Kapustę drobno poszatkować. Podlać ją wodą, posolić (ok. łyżką soli) i gotować na małym ogniu, aż kapusta zmięknie. Potem ją odcedzić.
Obrać cebule i pokroić ją w kostkę. Pieczarki także oczyścić i pokroić. Doprawić je solą i pieprzem i wszystko razem podsmażyć.
Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę i także podsmażyć. Dodać do usmażonych pieczarek.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Wszystkie składniki połączyć i smażyć ok. 5 min. Doprawić solą, pieprzem i vegetą.
Smacznego!