Makaron w sosie prowansalskim

26 marca 2013, dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 piersi z kurczaka
200 g makaronu wstążki, świderki itp
250 ml śmietany 12%
100 ml wody
zioła prowansalskie
trochę soku z cytryny
sól, pieprz

Wycisnąć cytrynę tak by uzyskać trochę soku.
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie, aż będzie złocisty.
Śmietanę wymieszać z wodą, z ziołami prowansalskimi i sokiem z cytryny.
Następnie wlać do kurczaka i dusić ok 10 min razem.
Makaron ugotować, odcedzić i przelać zimną wodą.
Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

file1364291253



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz