Farfalle z pomidorami, awokado i pstrągiem

24 marca 2013,
dodał: Mama_Justyny
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
makaron farfalle (kokardki)
200 g filetów z wędzonego pstrąga
250 g pomidorków koktajlowych
awokado
garść oliwek
4 łyżki oliwy
garść kiełków rzodkiewki
łyżka świeżej bazylii
sól, pieprz

1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy, przekładamy do naczynia, by wystygł.
2. Pomidorki kroimy na ćwiartki, a pstrąga na niewielkie kawałki.
3. Awokado myjemy, obieramy, kroimy na cząstki. Następnie wkładamy do miseczki i mieszamy z odrobiną oliwy i szczyptą soli.
4. W dużej misce łączymy wszystkie składniki, mieszamy i zostawiamy na kilka minut, by potrawa nabrała aromatu.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....