Kruche koperty z pieczarkami

17 marca 2013, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  30 dag mąki 
  20 dag margaryny
  25 dag kiszonej kapusty
  30 dag pieczarek
  marchewka
  mały por
  2 żółtek
  2 łyżki śmietany
  sól,słodka papryka
  3 łyżki oleju

  Mąkę wsypać na stolnicę dodać schłodzoną margarynę,posiekać
nożem, dodać żółtko,szczyptę soli i śmietanę, składniki
pokruszyć, zagnieść kruche ciasto, schłodzić
  Kapustę opłukać,odcisnąć,posiekać.Por umyć pokroić na prążki i
zeszklić na oleju. Pieczarki  oczyścić, opłukać pokroić na plasterki,
przesmażyć na oleju. Marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach.Dodać
  kapustę, poddusić,przyprawić do smaku przyprawami,schłodzić 
  Kruche ciasto rozwałkować na placek o grubości 0,5cm. za pomocą
małego talerzyka wykroić nożem krążki, na środek każdego kłaść po
1,5 łyżki farszu.
  Brzegi ciasta połączyć ze sobą, ułożyć na blasze,posmarować
żółtkiem rozkłóconym z łyżką wody.
  Piec ok. 25 minut w 190 stopni

file1363529035