Sałatka włoska z tuńczykiem

17 marca 2013, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  40 dag młodych ziemniaków
  2 łyżki kaparów
  4 jajka ugotowane na twardo
  puszka tuńczyka w oleju
  garść Rukoli
  garść różnych sałat
  czerwona cebula
  1 łyżka soku z cytryny
  3 łyżki oliwy z oliwek

  Ziemniaki obrać ugotować. Sałatę umyć, ziemniaki oprószyć sosem
sałatkowym póki są gorące, pokroić na połówki lub plastry. Ziemniaki
wrzucić do miski, dodać kapary, oliwę z oliwek, cebulę pokrojoną w
półksiężyce, poczekać aż ostygną. Dodać sałaty, tuńczyka,
delikatnie połączyć. Wierz skropić sokiem z cytryny i położyć jajka
pokrojone na ćwiartki.

file1363528954



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz