Obiadowy makaron ze szpinakiem i serkiem

12 marca 2013, dodał: Iwona
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki na 1 porcję:
50 g makaronu pełnoziarnistego 100% durum
150 g mrożonego szpinaku
Marchewka (ok. 100 g)
Serek wiejski (ok. 100 g)
Ulubione przyprawy (u mnie majeranek)
Przygotowanie:
Szpinak rozmrażamy, a marchewkę trzemy na drobnych oczkach. Całość przekładany na patelnię i dusimy pod przykryciem. Makaron gotujemy 2 minuty krócej, niż pisze na opakowaniu. Przekładamy do warzyw, wlewamy śmietankę z serka wiejskiego, mieszamy i dusimy kolejne 2 minuty. Całość przekładamy na talerz, nakładamy serek wiejski i posypujemy ulubionymi przyprawami.SMACZNEGO! 

 

file1363112298



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.