Łosoś w cytrynie i koperku z sosem serowym

12 marca 2013, dodał: anula81
Artykuł zewnętrzny
Składniki:

2 szt łosoś filet,
1 szt cytrynka,
Sól,
pieprz,
kucharek,
koperek siekany,
oliwa

 

Składniki na sos

3 szt cebula dymka,
maslo,
3 łyżka ser ricotta,
3 łyżka śmietana,
2 łyzka natka piertuszki,
curry Prymat,
Sól,
pieprz,
1 łyzka mąka

Koperek siekamy skrapiamy cytryną ,dodajemy sól , pieprz kucharka i marynujemy łososia ok 20 min

Dymkę kroimy w piórka i smażymy na maśle , lekko rumieniąc

Na patelnię wrzucamy ser, śmietanę , przyprawy , natkę i cebulkę razem z masłem na którym się smażyło , podgrzewamy chwilkę , następnie dodajemy mąkę z wodą w celu zagęszczenia , potem kolej na blendowanie dla aksamitnej konsystencji .

Sos jest gotowy od razu po przyrządzeniu , trwa to ok 10 min a smak ? niebo w … ja podaję z rybą ;)

 

file1363086390