Kurczak po tajsku z makaronem i pastą Pad Thai

11 marca 2013, dodał: Szybkie gotowanie
Artykuł zewnętrzny
Przygotowałam szybkie danie z użyciem pasty Pad Thai, która jest bardzo często używana do przygotowania tajskich dań. Pasta to kompozycja świeżych ziół o lekko słodkim posmaku i składająca się wyłącznie z naturalnych składników.

250-300 g piersi kurczaka (lub krewetek)
70 g pasty Pad Thai (można dać więcej)
2 jajka
garść kiełków
2 łyżki oleju
150-200 g makaronu ryżowego (u mnie spaghetti)

Kurczaka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju, odsunąć na bok patelni i wbić 2 jajka. Gdy jajka się usmażą połączyć z kurczakiem i smażyć jeszcze kilka minut. W międzyczasie ugotować makaron. Na koniec dodać pastę i ugotowany makaron. Dobrze wymieszać i smażyć jeszcze minutę.

 

file1363008658



FORUM - bieżące dyskusje

Dieta dr Dąbrowskiej
Te soki to mogą mdlić po jakimś czasie, bo ich ani posolić nie...
Kołdry zimowe - to się opłaca?
Mam całoroczną kołdrę, zimą dodaję koc na nią i jest ciepło, a latem...
120 zł za obrus lniany
Len na metry jest dość drogi, to ok. 60 zł za metr bieżący,...
Jaką lodowkę kupić?
Kupić odopowiednią do swoich potrzeb, ja np. mam małą (ok. 70 cm wys.)...