Jabłka w kremie waniliowym

11 marca 2013, dodał: maagdusiaa22
Artykuł zewnętrzny

Składniki na 4 porcje:

Krem: 2 żółtka, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, pół litra mleka, cukier waniliowy.

Oprócz tego 4 jabłka, konfitura.

Jabłka obrać wydrążyć gniazda nasienne, ugotować w osłodzonej wodzie. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę ziemniaczaną i odrobinę mleka wszystko dokładnie wymieszać.  Mleko zagotować .Ugotować budyń. Jabłka napełnić konfiturą, zalać przygotowanym kremem.

Rada: Można użyć też budyniu z torebki i przygotować go wg przepisu na opakowaniu.

file1362982035



FORUM - bieżące dyskusje

Straciłam dwa zęby. Gdzie wstawiać …
Implanty też mają skutki uboczne, bo to metal, obce ciało w dziąśle...
Przyda się dziecku tablet?
Laptop jest najbardziej uniwersalny...
Problemy z PPK
Ja tam liczę na siebie, a nie na narzucone przez państwo opcje, które...
Cała prawda o mężczyznach
Faceci działają tylko w swoim interesie, zauważyłam już dawno, że nie kierują się uczuciami...