Gulasz

14 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

½ kg mięsa wołowego z szynki
garść grzybów suszonych
1 kostka rosołowa
pieprz
wegeta
1 cebula
1 łyżka smalcu
1 łyżeczka mąki pszennej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
listek laurowy
ziele angielskie

Mięso pokroić w kostkę, posypać wegetą i pieprzem. Odstawić na kilka minut. Na patelni rozgrzać smalec, podsmażyć najpierw drobno pokrojoną cebulę. Jak cebulka się lekko zarumieni, wkładamy mięso i razem podsmażamy na rumiano. Do garnka wlewamy 2 szklanki wody, dodajemy kostkę rosołową, listek, ziele angielskie i wcześniej namoczone grzyby. Podsmażone mięso wkładamy do garnka i dusimy do miękkości. Na koniec zaprawiamy mąką.

file1266170761



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...