Przepyszna sałatka z tortellini

5 marca 2014, dodał: Anna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 125 g (1/2 op.) surowych tortellini z parmezanem (serowych)
  • 1/2 puszki groszku
  • 3/4 puszki kukurydzy
  • 1 zielony ogórek(300g)
  • 200 g marynowanej papryki z cebulką
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Gotujemy pierożki według przepisu na opakowaniu.
  2. Odcedzamy i lekko studzimy na płaskim talerzu aby się nie posklejały.
  3. Ogórka i paprykę kroimy w kostkę, wraz z cebulką przekładamy do miski, dodajemy przepłukane na sitku warzywa z puszki, uszka, majonez i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Dobrze aby poleżała kilka godzin w lodówce.

file1362049377