Babka Domowa Kętrzyńska

14 lutego 2013, dodał: Lucynda
Artykuł zewnętrzny

Do przygotowania babki potrzebujemy:

1 opakowanie babki domowej w proszku Majonezy-Kętrzyn 400g
2 jajka
1/2szklanki wody
7 łyżek oleju

Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jajka, wodę i olej, wszystko dokłądnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ciasto można urozmaicić, dzieląc ciasto na 2 równe części, dodając do jednej części ciasta 1 łyżkę kakao,  dokłądnie wymieszać. Do przygotowanej formy wyłożyć najpierw ciasto jasne, a następnie ciasto ciemne. W kilku miejscach producent zaleca nakłuć ciasto widelcem. Wstawić do piekarnika o temp. 180 stopni C i piec około 45 minut. Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem albo polać polewą kakaową.

Ciasto jest mało skomplikowane do przygotowania, nie potrzeba z byt wiele dodatkowych składników, jest smaczne i wilgotne. A propozycja z kakao jest mniej słodka;-)
Pycha.

file1360832237



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz