Gołąbeczki Kuchareczki:)

10 lutego 2010, dodał: chupi
Artykuł zewnętrzny
  • kapusta młoda w zależności od wielkości od 1-2 główek
  • ryż ( 3 torebki po 125gram każda)
  • mięso mielone wieprzowe kilogram
  • koperek – pęczek
  • jajko
  • pieprz
  • sól
  • sos paprykowo-pomidorowy ( np.Amino)
  • kostka bulionowa

Zaczynamy od gotowania ryżu.Następnie w misce mieszamy ugotowany ryż,mięso,jedno jajko,pieprz i sól.Z kapusty odrywamy liście i gotujemy w osolonej wodzie.W miękkie już liście kapusty zawijamy farsz,następnie układamy w naczyniu żaroodpornym.Zalewamy bulionem i dodajemy koperek.Pieczemy w piekarniku aż gołąbki uzyskają odpowiednia miękkość.Gotowe gołąbki podajemy z sosem pomidorowym.Czasem również do farszu dodaję posiekane drobniutko pieczarki do czego również i Was zachęcam:) Smacznego

file1265813175



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...