Mój indyk Teriyaki z makaronem orkiszowym

9 lutego 2010, dodał: chupi
Artykuł zewnętrzny
  • 200 gram makaronu orkiszowego z pełnego przemiału typu spaghetti
  • 150 gram fileta z indyka
  • 200 gram brokułów
  • 100 gram pieczarek
  • 3 łyżki sosu tajskiego Teriyaki
  • oliwa z oliwek
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony

Fileta z indyka myjemy pod bieżącą wodą , osuszamy ręcznikiem kuchennym papierowym i kroimy w cienkie paseczki.Solimy i pieprzymy i odstawiamy na chwilę . Brokuła dzielimy na drobne kawałki , a pieczarki kroimy na pół.Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy indyka aż się ładnie zarumieni.Następnie zmniejszamy gaz i wrzucamy warzywa i dusimy pod przykrywką około 15 minut.W międzyczasie nastawiamy osoloną wodę i na wrzątek wrzucamy nasz makaron z orkiszu.Gotujemy około 10 minut.Do warzyw z indykiem dolewamy sos teriyaki , mieszamy dokładnie i podajemy z ugotowanym makaronem.Smacznego

file1265725290