Rożki z dżemem truskawkowym

19 listopada 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

25 dag margaryny

35 dag mąki

5 dag drożdży instant

łyżka wody

łyżeczka cukru

dżem truskawkowy

lukier do polania

  • przepis

Margarynę  siekamy  z mąką , mieszamy z drożdżami  i cukrem  dolewamy łyżkę wody . Zagniatamy ciasto , odstawiamy  do wyrośnięcia  na około godzinę . Następnie  dodajemy do ciasta  2 łyżki  mąki, ponownie zagniatamy a następnie rozwałkowujemy na grubość pół centymetra. Z ciasta wykrawamy kwadraty , nadziewamy dżemem , składamy w trójkąty i pieczemy ciastka na złoto  w temp. 180 st. C. Gorące rożki lukrujemy .

file1353313020



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz