Naleśniki z brzoskwiniami
Artykuł zewnętrzny
- składniki na 6 naleśników
4 jajka
250 ml mleka
100g maki
margaryna do smażenia
- nadzienie
250 g serka śmietankowego homogenizowanego
cukier waniliowy
6 brzoskwiń z puszki
100 ml śmietanki kremówki
2 łyżki cukru pudru
- przepis
Z mleka, mąki i jajek wyrabiamy gładkie ciasto , odstawiamy na 20 minut , a następnie na rozgrzanym tłuszczu smażymy cienkie naleśniki . Serek i cukier waniliowy miksujemy dodajemy 3 połówki pokrojonych w kostkę brzoskwiń , wszystko mieszamy . Naleśniki smarujemy serkiem z brzoskwiniami i składamy w rożki .
Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Ubitą śmietanę nakładamy na każdy naleśnik dekorujemy pozostałymi brzoskwiniami .