Pekinka ostro-słodka

4 lutego 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Delikatny smak kapusty pekińskiej ,, przełamany „ ostrością rzodkwi i słodkością pomarańcza .

Czas : 10 minut

Składniki :

1 szklanka pokrojonej w cienkie paseczki kapusty pekińskiej

½ szklanki utartej na tarce jarzynowej ( grube oczka ) białej rzodkwi

½ dużego pomarańcza ( obrany , oczyszczony z białych włókien ) pokrojonego w drobną kostkę

1 łyżka oleju słonecznikowego

1 łyżka majonezu

1 łyżeczka łagodnej musztardy

sól

pieprz biały mielony

szczypta cukru

Kapustę i rzodkiew wsypać do miski i wygnieść rękami by puściły sok i zmiękły. Dodać pomarańcz , olej , majonez , musztardę i wymieszać .Doprawić do smaku solą , pieprzem i cukrem .

Podałam do Kotletów mielonych w sosie ( miałam zamrożone ) i Puree ziemniaczano-pietruszkowym .

file1265318779



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...