Muffinki z kremem

29 października 2012, dodał: Marta11986
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 10 dkg margaryny
  • 5 jaj
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 3/4 szklanki mąki
  • 2 łyż.proszku do pieczenia
  • aromat waniliowy
  • krem:
  • 1opakowanie kremu śmietankowego w proszku
  • 1,5 szklanki mleka
  • dodatkowo:
  • truskawki
  • czereśnie
  • perełki

PRZYGOTOWANIE:

Margarynę roztopić i ostudzić, dodać cukier , żółtka,aromat i  zmiksować.Białka ubić na sztywną pianę,dodać do masy i wymieszać.Na koniec przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie dokładnie wszystko wymieszać. Ciasto nakładać do wysmarowanych tłuszczem i posypanych tartą bułką foremek babeczkowych. Piec 25 – 30 minut w temp.peraturze ok. 160 st.C. Po upieczeniu ostudzić. Krem rozrobić na mleku według przepisu na opakowaniu.Dekorować babeczki kremem,owocami według własnego uznania.

file1351533861