Deser z gruszek

9 października 2012, dodał: JoannB
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
3 gruszki
1 łyżka soku z cytryn
1 szkl. białego wina
2 łyżeczki cukru
6 łyżek miodu akacjowego
szczypta szafranu
4 łyżeczki koniaku
2 łyżki posiekanych orzeszków pistacjowych lub laskowych

Przygotowanie:
Gruszki obrać i pokroić w ćwiartki, skropić sokiem z cytryny. Ugotować w winie z dodatkiem cukru. Miód wymieszać z szafranem i podgrzać. Na płaskim talerzu ułożyć ćwiartki gruszek, polać gorącym miodem szafranowym wymieszanym z koniakiem. Posypać orzeszkami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zepsuć sobie związek?
Dobre podpowiedzi, jak skłonić faceta do odejścia tak żeby myślał, że to samo...
Jak stawiać granice innym ludziom?
Raja, tak trzeba, inaczej ludzie sobie na zbyt wiele pozwalają. Dopiero jak wiedzą...
Ustawa o języku śląskim
Proponuję też ustawę o języku góralskim poznańskim czy krakowskim, bo to też przecież...
Zwrotomat
U nas też może to się przyjmie, ludzie lubią ten dreszczyk emocji,...