Naleśnikowy tort z kiszoną kapustą

4 października 2012,
dodał: wittchen
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
30 dag kiszonej kapusty
3 jajka
15 dag mąki
175 ml mleka
1 żółta i 1 czerwona papryka
pół główki sałaty rzymskiej
10 dag sera camembert
5 łyżek czarnych oliwek bez pestek
sól
czarny pieprz
olej do smażenia
świeże zioła do dekoracji (bazylia, oregano, tymianek)

Przygotowanie:
Kapustę odcisnąć z wody, posiekać. Wymieszać mikserem mąkę i jajka, dolewając powoli mleko, Posolić ciasto naleśnikowe i odstawić na pół godziny przed smażeniem. Opłukać sałatę, porwać iście na mniejsze kawałki. Papryki oczyścić i pokroić w paski, ser pokroić w grubą kostkę, a oliwki w plasterki. Wszystkie te składniki wymieszać z kapustą, przyprawić do smaku pieprzem i solą.
Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, wylewając niewielkie ilości ciasta. Usmażone układać na dużym talerzu, przekładając nadzieniem z kapusty. Udekorować gałązkami ziół.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....