Ptysie

31 stycznia 2010,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Ciasto: pół szkalnki wody zagotuj z 1/2 kostką masła, aż się rozpusci. Dodaj szkalnkę mąki , szczyptę soli, cukier waniliowy,  mieszaj na malutkim ogniu. Zdejmij z palnika ostudz, pomału dodawaj po jednym jajku(4 jajka). Dokładnie mieszaj. Układaj małe kupki lub wyciśnij ciasto na blachę, piec w piekarniku 30 minut w 200 stopniach. Masa budyniowa: przygotuj budyń waniliowy lub śmietankowy z mlekiem, jak na opakowaniu tylko trochę mniej mleka. W misce rozetrzyj 2 żółtka z 150 gram masła , pomału dodawaj ostudzony budyń, mieszaj.  Gotowy krem nałożyć na dolne części ciasta i przykryć górną częścią ciasta. Można posypać cukrem pudrem.

file1264956947



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...