Schab nadziewany grzybami

14 września 2012,
dodał: kantyczka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

70 dag schabu
25 dag pieczarek
2 cebule
1 kajzerka
łyżka tymianku
1 jajko
4 łyżki zmielonych grzybów suszonych
oliwa
czarny pieprz
sól

Przygotowanie:

Schab rozciąć tak, aby powstał płat mięsa o grubości ok. 1 cm. Podsmażyć pocięte pieczarki, cebulę i grzyby suszone na maśle. Dodać rozdrobnioną w malakserze kajzerkę i tymianek. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Masę rozłożyć równomiernie na płacie mięsa, zwinąć go, związać i podsmażyć na patelni przez ok. 10 min.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. godziny. Podawać na ciepło w postaci plastrów.

fot.red



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...