Gołąbki – tradycyjne

30 stycznia 2010,
dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

składniki:

ok.15 liści kapusty,

40-50 dkg.mielonego mięsa,

20 dkg.ryżu,

2 cebule,

1 jajko,

3 lyżki przecieru pomidorowego,

1-2 lyżki oleju,

2- 3 łyżki tartej bułki,

sól i pieprz.

Liście kapusty umyć,wrzucić na 7-8 min.do wrzącej i osolonej wody.

Odcedzić i rozłożyć na płytkim taletrzu odwróconym do góry dnem,aby się nie potargały i zachowaly kształt.

Ugotować ryż na miękko.

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.

Mięso mielone wymieszać z cebulą,dodać jajko,tartą bułkę,ryż,doprawić do smaku solą i pieprzem – wymieszać dokładnie.

Na środek każdego liścia kłaść nadzienie,boki założyć do środka i zwijać.

Na spód rondla położyć kilka liści kapusty,na nich ułożyć gołąbki,skropić olejem,dolać wody i dusić do miękkości.

Sos wymieszać z przecierem pomidorowym.

Doprawić do smaku.

Gotowe gołąbki podawać polane sosem pomidorowym.

file1264869557



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.