Pasztet z pieczarek

30 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

jajka 4 sztuki
pieczarki 1 kg
bułki kajzerki 2 szt
wegeta
pieorz
bazylia
gałka
cebula biała średnia 1 szt
marchew utarta 1szt
Pokrojone pieczarki udusić z marchewką i cebulą. Odparować wodę i zemleć w maszynce do  mięsa. Dodać namoczone bułki w mleku lub wodzie, przyprawić, dodać żółtka, ubić pianę z białek i połączyć z masą.
Masę przelać do naczynia żaroodpornego lub blaszki  wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.

Piec około godziny w 180 stopniach C.
Smakuje na ciepło jak i na zimno.

file1264857737



FORUM - bieżące dyskusje

Ile w Was jest narcyzmu?
U mnie narcyzmu jest coraz mniej, akceptuję nawet objawy starzenia :)
dodatkowa gotówka na wesele
Już te wesela nie są tak wystawne, bo ludzie zmądrzeli jak kryzys nastał i inflacja...
Święta Bożego Narodzenia
A ja jem to, co lubię, nie daję się omamić tradycji z jej uświęconymi daniami:)
Dieta przy kamicy nerkowej.
Szczawiany są tu niewskazane, np. obecne w tak zdrowym niby szpinaku...