Dzięki współpracy z portalem urodaizdrowie.pl miałam przyjemność testowania w
Zielone z anchois- (od lewej) odznaczają się lekkim rybim aromatem, są również troszkę gorzkie. Czarne mają bardzo subtelny smak klasycznej oliwki. Zielone z pestką są pikantne oraz gorzkawe, mają najbardziej wyrazisty smak spośród pozostałych.
Hiszpańskie oliwki świetnie nadają się do sałatek, dań głównych, przekąsek.W duecie z serem camembert tworzą świetną przekąskę do wina, którą osobiście mogę polecić na romantyczne wieczory we dwoje. Dużą zaletą jest to, iż są one niskokaloryczne oraz bogate w witaminy i minerały więc mogą je bez obaw jeść również osoby będące na diecie. Na każdym opakowaniu znajduje się tabela wartości, dzięki której możemy dowiedzieć się, co zawiera poszczególny produkt.
Więcej informacji dotyczących wartości odżywczych jak również inspiracji kulinarnych z wykorzystaniem oliwek znajduje się na stronie : www.hiszpanskieoliwki.pl
Testowała:
Marta – Moim hobby jest gotowanie i fotografowanie. Blog kulinarny pozwala mi połączyć obie pasje oraz daje radość dzielenia się doświadczeniami i pomysłami z innymi :)
Prowadzi bloga: http://martasmakuje.blogspot.com/