Omlet z rydzami

6 września 2012, dodał: Snowwhite2
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

2 jajka
50 ml mleka
Rydze (około 200g)
Mała cebula, ząbek czosnku
Sól, pieprz, pietruszka
Olej

Sposób wykonania:
Jajka należy roztrzepać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem, następnie wlać na rozgrzany olej i smażyć przez około 3 minuty, przewrócić. Rozdrabniamy cebulę, czosnek oraz rydze, doprawiamy i smażymy razem przez kilka minut. Pod koniec dodajemy pietruszkę. Gotowe nadzienie rydzowe nakładamy na omlet, który składamy na pół. Smacznego!

fot redakcja



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺